PROJEKT UREĐENJA PRIZEMLJA URBANE VILE

Projekt uređenja prizemlja urbane vile jedan je od naših posljednjih projekata koji je bio jako zanimljiv.

Izazov

Želja kupca je da sve prostorije budu “priča” za sebe, ali da budu zajedno povezani u jednu cjelinu budući da je u stanu naglašena otvorenost prostora (spojene su kuhinja, blagovaonica, i dnevna soba).

Pristup situaciji

Najbolji način da se prostorije povežu je da svaki komad namještaja po mjeri u tim prostorijama prati određeni dizajn i određene dekore. Razmišljali kako se kuhinja, blagovaonica, dnevna soba i kupaonica trebaju međusobno povezati s dekorima i koji dekori će zadovoljiti uređenje što više prostorija u jednakoj mjeri.

Rješenje

Kroz sve prostorije izabrana je kombinacija bijelog sjaja i drvenog dekora hrast olifax natur. Materijal za tapecirani dio namještaja bio je tamno sive boje i koristio se u kuhinji za polubarske stolice, blagovaonici za blagovaonske stolice i spavaćoj sobi za krevet s ladicom za pohranu.

Projekt se sastojao od pet komponenti:

  • Kuhinja po mjeri s otokom i polubarskim stolicama
  • Blagovaonski stol po mjeri i blagovaonske stolice
  • Zidni/drveni panel za TV
  • Kupaonski namještaj po mjeri
  • Ormar s kliznim vratima i tapecirani krevet s ladicom za pohranu

Kuhinja po mjeri s otokom i polubarskim stolicama

Kuhinja s otokom i dva reda gornjih elemenata bila je želja kupca. Zbog visine gornjeg reda gornjih elemenata koji daju dovoljno prostora za pohranu, izazov je bio organizirati donji red gornjih elemenata koji su se trebali otvarati podiznim mehanizmom. Visoka pećnica i ugradbeni hladnjak odlično su se uklopili u kuhinju kao dva kraja “L kuhinje”, dok je kuhinjski otok sa sivim polubarskim stolica dao jednu drugu dimenziju cijelom prostoru.

Blagovaonski stol po mjeri i blagovaonske stolice

Cijeli projekt je osmišljen tako da prati jednostavan i elegantan dizajn. Blagovaonski stol i stolice prate jednostavan dizajn, stol se sastoji od ploče s crnim metalnim nogama U oblika, dok su stolice drvene konstrukcije i ravnog sjedišta i naslona od tamno sivog materijala koji daje kontrast dominantnim bojama (bijela i drvo).

Zidni/drveni panel za TV

Panel za TV s integriranom komodom s “kip” vratima prostoru je dao osjećaj “topline” jer drveni panel pokriva polovicu zida u dnevnoj sobi te se odlično uklopio u prostor svojim elegantnim dizajnom i uštedom prostora.

Ormar s kliznim vratima i tapecirani krevet s ladicom za pohranu

Ormar s kliznim vratima je naš prijedlog kupcu kako bi se uštedio prostor koji je potreban da bi se otvarala vrata od klasičnog ormara, dok je tapecirani krevet s ladicom za pohranu od tamno sivog materijala bio zahtjev kupca kako bi imao dodatni prostor za pohranu. Tapecirani krevet se odlično uklopio u prostor te pruža “toplinu” prostoru.

Kupaonski namještaj po mjeri

Kupaonski namještaj je ideja kupca. Kupcu su trebale velike ladice kako bi ima dovoljno prostora za pohranu, ali u isto vrijeme i prostor kojem se moglo jednostavno pristupiti (ručnici, ogrtači i sl.) te su napravljene 4 ladice bez ručki i otvoren prostor s policama za pohranu.

Pogledajte našu kompletnu galeriju