PROJEKT UREĐENJA 1. KATA URBANE VILE

Projekt koji nas je oduševio s idejama kupca i koji je bio jako zanimljiv budući da smo imali nove izazove i kombinacije.

Izazov

Kupac je zbog otvorenosti prostora (spojena kuhinja, blagovaonica i dnevna soba) htio kombinirati dvije boje kroz cijeli projekt, odvojiti predsoblje od kuhinje te si osigurati dovoljno prostora za pohranu u spavaćoj sobi i dnevnom boravku.

Pristup situaciji

Pristupili smo situaciji tako da smo u dogovoru s kupcima odabrali odgovarajuće dekore i rješenja

Rješenje

Kroz cijeli projekt kombiniraju se bijela mat boja i drveni dekor, u spavaćoj sobi osmišljen je i napravljen ormar s kliznim vratima koji svojim rasporedom ima dovoljno visećeg prostora i prostora za pohranu te tapecirani krevet 200×200 (cm) s visokim uzglavljem, u dnevnoj sobi preko cijelog zida napravljeni su prostori za pohranu u kombinaciji s komodom za TV te je kuhinja odvojena od predsoblja s drvenom pregradom koja je pretvorena u police kao prostor za ukrase i biljke. U kupaonici je ispod umivaonika napravljen kombinirani zatvoreni i otvoreni prostor, a u predsoblju su napravljeni ormari u niši te samostojeći ormar.

Projekt se sastojao od pet komponenti:

  • Kuhinja po mjeri sa šankom
  • Komoda za TV u dnevnom boravku
  • Ormar s kliznim vratima
  • Namještaj za predsoblje
  • Kupaonski namještaj

Kuhinja po mjeri sa šankom

Kuhinja po mjeri s dugačkim šankom bila je želja kupca kako bi imali prostora za obrok u kuhinji na polubarskim stolicama. Kuhinja je napravljena bez ručki gdje su se kombinirali sistemi otvaranja “na touch”/ TIP-ON, aluminijske ručke J i C profil te sakrivene aluminijske ručke.

Komoda za TV u dnevnom boravku

Komoda za TV kupcu je predstavljala izazov jer se trebala sastojati od jednog otvorenog prostora i ostatka koji je bio zatvoren. Nama je komoda također predstavljala izazov budući da se sastojala od 13 zatvorenih elemenata i 5 otvorenih prostora s prostorom između za TV. Napravljena je kombinacija bijelih mat fronti na 6 elemenata, dok je ostali dio komode bio drveni dekor.

Ormar s kliznim vratima

Ormar s kliznim vratima kupcu je predstavljao potreban prostor za pohranu i uštedu prostora u usporedbi s klasičnim ormarom, a tapecirani krevet 200×200 (cm) s visokim uzglavljem u sivoj boji pružio je dovoljno prostora za odmor.

Namještaj za predsoblje

Za predsoblje je kupac zahtijevao ormare za garderobu umjesto klasičnih vješalica te se u fazi izgradnje, u dogovoru s izvođačima, napravio prostor za dva ugradbena ormara. Napravljena su dva ugradbena ormara u nišama te jedan samostojeći ormar s tapeciranim sjedištem u sivoj boji kao i krevet.

Kupaonski namještaj

Kupaonski namještaj napravljen je kao kombinacija otvorenog i zatvorenog dijela. Zatvoreni dio sakriva instalacije vode za umivaonik, a ostatak služi kao prostor za pohranu, dok je otvoreni dio pretpostavljen za pohranu stvari koje trebaju biti lako dohvatljive.

Pogledajte našu kompletnu galeriju